Krea Recension

Övergripande betyg: 4.2

4.2

Tillgängliga lånebelopp

10000 KR – 30000000 KR

Räntesatser

7%  – 30%

Återbetalningstid

0.5ÅR – 5ÅR

Översikt

Krea är en svensk finansplattform som specialiserar sig på att erbjuda företagslån. Deras mål är att förenkla och effektivisera tillgången till finansiering för små och medelstora företag (SME) genom att koppla dem till ett nätverk av över 30 långivare. Genom en konkurrensutsatt budgivningsprocess säkerställer Krea att företag får de bästa möjliga lånevillkoren. Deras digitala plattform är utformad för att vara användarvänlig och effektiv, vilket gör låneansökningsprocessen snabb och enkel.

Tjänster och Lån

Företagslån

Krea erbjuder företagslån anpassade för att möta olika affärsbehov, inklusive rörelsekapital, expansion och inköp av utrustning. Dessa lån kännetecknas av flexibla belopp, konkurrenskraftiga räntor och anpassningsbara återbetalningsvillkor.

  • Lånebelopp från 10 000 till 30 miljoner SEK
  • Flexibla återbetalningsvillkor upp till 60 månader
  • Konkurrenskraftiga räntor genom långivarkonkurrens

Fakturaköp

Krea tillhandahåller fakturaköp, vilket gör det möjligt för företag att sälja sina fakturor för omedelbart kassaflöde. Denna tjänst hjälper företag att effektivt hantera sin likviditet utan att ta på sig ytterligare skulder.

  • Omedelbart kassaflöde från obetalda fakturor
  • Flexibla fakturaköpsvillkor
  • Förbättrad likviditetshantering

Utrustningsfinansiering

Krea erbjuder också finansieringsalternativ för köp eller leasing av utrustning. Denna tjänst är idealisk för företag som vill uppgradera eller förvärva ny utrustning utan stora initiala kostnader.

  • Flexibel finansiering för utrustningsinköp
  • Leasingalternativ tillgängliga
  • Strömlinjeformad digital ansökningsprocess

Kundservice

Krea är dedikerade till att erbjuda utmärkt kundservice. Deras team av rådgivare finns tillgängliga för att hjälpa företag genom hela låneansökningsprocessen och erbjuder personlig rådgivning och stöd. Företaget betonar tydlig kommunikation och transparens, vilket säkerställer att kunderna fullt ut förstår sina finansieringsalternativ och villkor.

Sammanfattande Bedömning

Krea utmärker sig inom affärsfinansieringssektorn med sitt innovativa tillvägagångssätt att koppla SME till ett brett utbud av långivare. Plattformens konkurrensutsatta budgivningsprocess, flexibla lånevillkor och utmärkta kundservice gör det till ett attraktivt alternativ för företag som söker finansieringslösningar. Genom att förenkla ansökningsprocessen och erbjuda transparenta villkor säkerställer Krea att företag effektivt kan säkra de medel de behöver för att växa och blomstra.

Krea Fördelar

Brett utbud av lånebelopp från 10 000 till 30 miljoner SEK.

Konkurrenskraftiga räntor genom en långivarkonkurrensprocess.

Effektiv och användarvänlig digital ansökningsplattform.

Krea Nackdelar

Begränsat till företagslån, inte lämpligt för personlig finansiering.

Kräver detaljerad finansiell dokumentation för större lån.

Beroende av långivarens godkännande, vilket kan variera.

Vanliga frågor och svar

Krea hjälper små och medelstora företag att få tillgång till bästa möjliga finansieringsvillkor genom att konkurrensutsätta upp till 30 banker och andra långivare på sin plattform. Krea grundades för att ge SME tillgång till bästa möjliga finansiering, med grundarna och RoosGruppen AB som de största ägarna.

För att ansöka om finansiering hos Krea måste du vara firmatecknare, t.ex. VD eller styrelseledamot, och företaget måste vara registrerat och aktivt i Sverige. Vi kan inte hjälpa privatpersoner eller företag som är skalbolag, lagerbolag, filialbolag eller föreningar.

Ja, så länge grundläggande krav uppfylls, och ansökan signeras via BankID av en firmatecknare. Borgensmäns inkomst bedöms utifrån taxerad inkomst i Sverige, vilket kan påverka långivarnas beslut.

Nej, vi kan inte hjälpa till utan ett registrerat organisationsnummer. Registreringen kan ta upp till en månad att genomföras hos Bolagsverket. Kontakta oss gärna för rådgivning inför framtida finansieringsbehov.

Ja, att ha betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder för att få finansiering. Långivare gör en individuell bedömning av ditt företags återbetalningsförmåga, och förslag kan variera beroende på karaktären av dessa anmärkningar.

En borgensman kan vara en firmatecknare eller annan person i styrelsen. I vissa fall kan även utomstående personer accepteras efter individuell bedömning. Borgensmannen blir skyldig att ta över skulden om företaget inte kan betala. Att ange en borgensman kan öka sannolikheten för att få ansökan beviljad.